hoe werkt het

1

Meld je aan voor een van onze abonnementen en krijg toegang tot de verschillende talentwerelden van de Droomboom. Eerste even een keer uitproberen? Dat kan ook door hier je gegevens achter te laten.

vlinder
Muziek

2

Om de week, op dinsdag valt de Droompost (de activiteitenkaarten van de Droomboom) op je deurmat met heldere uitleg over de workshops die we voor die maand geselecteerd hebben. Iedere keer komt er weer een nieuwe Droomwereld aan bod, van beeldend en muziek tot technische activiteiten, zodat het kind gaandeweg kan ontdekken wat het leuk vindt.

3

Op de Droompost staat beschreven welke materialen voor de workshop nodig zijn. Alle materialen zijn in en rondom het huis te vinden of dichtbij in de natuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan melkdoppen en -pakken, eierdozen, takken en schelpen.

Tak

4

Scan de QR-code op de Droompost en bekijk de bijbehorende uitlegvideo. Hierin wordt stap voor stap uitleg gegeven hoe het werkt.

Blijkt het toch nog lastig? Stuur dan vooral even een berichtje via Instagram, Facebook of mail, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug met het antwoord!

niveaus

Wat ook mooi is om te weten is dat de activiteiten van de Droomboom voldoen aan de niveaudoelen uit de TULE (kerndoelen van het basisonderwijs). Niet om kinderen te toetsen of te testen maar om ze op het juiste niveau aanbod en uitdaging te bieden. Heel fijn om zo gemakkelijk te differentiëren, kan jouw kind bijvoorbeeld als vlinder meer aan qua beweegdoelen, kijk dan gewoon even bij de eerste stappen van het regenboog niveau. Zo kun je per talent inschatten welke doelen er voor jouw kind haalbaar en uitdagend zijn. Vind je dit lastig om in te schatten? Een kind kan dit ook heel goed zelf aangeven. Laat het los!

Vlinderniveau (4 – 7 jaar / groep 1 t/m 4)  🦋

Regenboogniveau (8 – 12 jaar / groep 5 t/m 8) 🌈

Onder het kopje Tips of Variatietips op de Droompost-kaarten vind je ook nog veel extra uitdagende ideeën voor kinderen die meer uitdaging aankunnen of juist vanuit een andere beleveniswereld de kaart interpreteren. Kortom volledig om op maat aan te passen! Doe wat voor jullie of jouw kind goed voelt, waar hij/zij blij van wordt! Geen frustratie maar plezier!

boetseren
regenboog

In de eerste Droompost van beeldende vorming (de beelddroom van Benny) staat bijv. werken met plastisch materiaal centraal (bijv. Boetseren met klei). De Droomboom ontwerpt dan per doel een gave uitdagende activiteit die in twee leeftijdscategorieën wordt uitgewerkt. Wij maken bijvoorbeeld bij dit doel eigen “klei” namelijk brood-/zoutdeeg en kijken dan per leeftijd wat er haalbaar is om te boetseren. Een kleuter kan boetseren uit één stuk, terwijl een bovenbouwer bijvoorbeeld met het brooddeeg zelfs een mens of dier kan boetseren die in een bepaalde houding staat en de suggestie geeft van beweging.
Kortom de Droomboom voorziet in het aanbod wat voor het basisonderwijs op dit moment eigenlijk niet haalbaar is omdat hun focus moet liggen op de cognitieve ontwikkeling (vooral rekenen en taal). De Droomboom wil de kinderen laten genieten van deze activiteiten zonder druk of prestatiedrang. Gewoon ervaren en ontdekken waar jij blij van wordt!

vlinder
Droomboom-logo

gevarieerd

Iedere week inspireert de Droomboom je kind om nieuwe dingen te proberen zonder dat je daar eindeloos naar activiteiten hoeft te speuren op Google

makkelijk

Af en toe kun je naast je drukke baan en gezinsleven wel wat hulp gebruiken; daarom is het extra fijn dat Droomboom iedere maand de leukste activiteiten voor je verzameld en bij je thuis brengt

flexibel

ieder maand opzegbaar