Droomcafé

Je kunt hier als vader, moeder, opa of oma heerlijk ontspannen en genieten van een lekker kopje koffie, een goede lunch of onze gezonde daghap. Maar het allerbelangrijkste is dat je intens kunt genieten van de kinderen die om je heen bezig zijn! Gelukkige kinderen in hun element! In dit café vinden ook regelmatig workshops plaats, van babymassage tot peuterdans of juist verschillende toffe workshops over opvoeding. Kortom hou onze website en social media in de gaten voor meer informatie.

 

Bekijk vergaderarrangementen

 

Openingstijden
Donderdag 9:00 – 18:30 uur
Vrijdag 9:00 – 18:30 uur
Zaterdag 9:00 – 18:30 uur
Zondag 9:00 – 16:00 uur

Vanaf 28 feb ook op woensdag van 9:00 – 18:30 uur

 

  • Talentgericht spelen & ontdekken

Het Droomcafé is de speel en ontdekplek voor kindertalent van Epe. Hier kunnen kinderen van 0 tot 12 zich heerlijk vermaken en tegelijkertijd ontdekken in welk talentengebied zij zich in hun element voelen.

In de ruimte om het Droomcafé heen hebben alle 7 talenten een plekje gekregen.

  1. Je kunt je beeld talent kwijt met Benny beelddroom door heerlijk te creëren met alle aanwezige materialen. Schilderen, kleien, tekenen etc. kortom creatief bezig zijn.
  2. Je kunt bouwen, timmeren en vele techniekproefjes en experimenten doen in de tommy techniek hoek. Bouwen met enorme houtschijven en mega kaplablokken? Wat bouw jij?
  3. Je kunt heerlijk bewegen in Bobby’s beweegdroom, een heuse boomhut waar je kunt klimmen, klauteren, rennen, rijden en glijden. Alles om je heerlijk vrij en soepel te kunnen bewegen. Je kunt ook te gekke truckjes doen op de matten, zoals een echt acrobaat of rijden op rolschaatsen, loopfietsjes etc.
  4. In de muziekhoek van melly muziek kun je experimenteren met klanken en ritme. Of ben jij meer een zanger? Ook dansen op het podium kan.
  5. Ben jij meer een musicalster dan kun jij op het podium van Mandy musical je acteertalent laten zien. Je kunt zelfs gave verkleedkleren aandoen.
  6. In de hoek van Tilly toekomst ontdek je toffe toekomst snufjes. Een hele toffe hoek om lekker te gaan experimenteren.
  7. Noppy natuur is overal in het Droomcafé, net zoals de natuur ook echt overal om je heen is! Je kunt met een te gekke QR speurtocht in het café van alles te weten komen over de natuur. Ook zijn er veel andere tentoonstellingen en dierenweetjes te vinden.. genoeg te ontdekken voor de Freek vonkjes onder ons.

Ook aan de allerkleinste is gedacht. In een heuse snoezelhoek, kunnen zij heerlijk ontdekken en rustig spelen. Of lekker experimenteren met verschillende sensomotorische materialen in de senso-hoek, al hun zintuigen worden hier geprikkeld (horen, zien, voelen en ruiken).

Rust en relaxplek
We zijn ook bezig met het ontwikkelen met een te gekke relax/rust hut. Een plek om gewoon te zijn, tot rust te komen, een meditatie te luisteren of een boekje te lezen.

Kortom het Droomcafé is een plek waar je komt om te spelen, ontdekken en experimenteren. Een plek waar je jezelf kunt zijn en kunt doen waar je je toe aangetrokken voelt. Kinderen zullen hier automatisch gewoon “rustig” spelen, omdat ze in hun element zijn. Er is over alles nagedacht in de Droomboom, de visie is in elk detail terug te vinden. Zo ook in de inrichting en de gehele Droombeleving. Bij de inrichting hebben we bewust gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, rustige kleuren en veel groene planten. Wat zorgt voor eenheid, rust en sfeer.

 

Er wordt geen entree gevraagd voor het Droomcafé maar er kan een vrije gift worden gegeven voor de aanschaf en onderhoud van speelgoed voor de kinderen.